ERIU is het voedingsadviesbureau van Judy van den Berg. Als natuurvoedingsdiëtiste streef ik naar het adviseren van een zo natuurlijk mogelijke voeding, die rekening houdt met de individuele mens.

Ik werk met een holistische en complementaire zienswijze (als aanvulling op de regulier werkwijze). Kijk voor achtergrondinformatie hierover onder het kopje Antroposofie. Aspecten die aan bod kunnen komen zijn: welk stofwisselingstype bent u, hoe is het met uw warmtehuishouding gesteld, is er balans tussen de opbouw- en afbraakprocessen in het lichaam. Met behulp van deze informatie kan ik een persoonlijk advies geven. Ik werk dus nooit met standaardlijstjes.

Bij ERIU kunt u met de meest uiteenlopende klachten terecht. Bijvoorbeeld als u om medische redenen uw voeding moet aanpassen, zoals bij diabetes, hypoglycemie, te hoog cholesterol, maag- darmklachten, overgewicht, ondergewicht en voedselovergevoeligheid. Ook voor een algemeen voedingsadvies bij zwangerschap, vegetarisme, kindervoeding en voeding voor ouderen kunt u bij mij terecht. Ook als spier- en gewrichtsklachten, migraine, kanker, candida, eczeem en gedragsklachten kunnen met voeding te maken  hebben?


SPECIALISMEN
Ik ben gespecialiseerd in spijsverteringsklachten en darm gerelateerde aandoeningen. Darm gerelateerde aandoeningen zijn heel divers: huidklachten, klachten qua vitaliteit, slijmvliesklachten, auto-immuunziekten, tevens kunnen geestelijke aandoeningen (zoals autisme, depressie, ADHD) een relatie hebben met de darm(flora). Zie onder het kopje brochures de verwijzing naar mijn brochure '10 kruiden met een missie voor de spijsvertering'.

Ik werk ook met het FODMAP dieet en ben bekend met het GAPS dieet (Gut Associated Psychiatric Syndrom + Gut Associated Physic Syndrom)

Ik ben ook gespecialiseerd in kinderen aangezien ik reeds 20 jaar wekelijks een kinderspreekuur doe op het Antroposofisch Therapeuticum Leiden waar ik werk. Problemen die kinderen kunnen hebben:  het verteren kan moeizaam gaan, ze kunnen te kieskeurig zijn,  ze kunnen overgevoelig zijn voor bepaald voedsel (allergische of niet allergische voedselovergevoeligheid), ze kunnen te zwaar of te licht zijn. Voeding kan tevens een rol spelen bij huidklachten als eczeem, verminderde weerstand en vermoeidheid.