Elk onderdeel van de spijsvertering van de mond tot de dikke darm kent zijn eigen werking en kan bij een verstoring de rest van de spijsvertering beïnvloeden. Een verstoorde maagwerking belast de dunne darm met te slecht voorverteerd eten. Eten wat niet goed gekauwd wordt kan ook de spijsvertering belasten.

Hypoglycemie betekent letterlijk lage (hypo) bloed-suikerspiegel (glycemie). Bij hypoglycemie is er sprake van extreme schommelingen in de bloedsuikerspiegel en hormonen zoals insuline en adrenaline.

Gewrichtsklachten kunnen het bewegen erg moeilijk maken. U wordt op allerlei vlakken beperkt in uw bewegingsvrijheid. Daarbij kan veel pijn optreden, dit is afhankelijk van de ernst van de ziekte. Er is een verschil tussen artrose (slijtage), jicht of reumatische artritis.

In de orthomoleculaire behandelwijze staat het streven voorop om met de voeding zoveel mogelijk nodige en nuttige voedingsstoffen binnen te krijgen en zo min mogelijk schadelijke stoffen. Voor sommige mensen en bij bepaalde ziektebeelden is het bijna onmogelijk om via de voeding de optimale hoeveelheden van bepaalde voedingsstoffen te consumeren.

Rudolf Steiner is de grondlegger van de Antroposofie. Hij heeft de natuurwetenschappen verruimd met wetenschappen van de geest. Antroposofie ziet de wereld niet alleen als een werkelijkheid die je door alleen maar tellen, wegen en meten kunt kennen of verklaren.

Natuurvoeding is voeding die biologisch of biologisch-dynamisch is geteeld. Ik ben ervan overtuigd dat ons lichaam zich niet zo snel kan aanpassen aan alle bewerkingen en toevoegingen die aan  de reguliere voeding worden gedaan. Veel bewerkingen en chemische toevoegingen werken verstorend op ons lichaam.