Natuurvoeding is voeding die biologisch of biologisch-dynamisch is geteeld. Ik ben ervan overtuigd dat ons lichaam zich niet zo snel kan aanpassen aan alle bewerkingen en toevoegingen die aan  de reguliere voeding worden gedaan. Veel bewerkingen en chemische toevoegingen werken verstorend op ons lichaam.

Gebleekt witbrood met broodverbeteraar heeft een ander effect op ons lichaam dan een biologisch volkorenbrood bijvoorbeeld. Ik adviseer ook liever biologische roomboter dan margarine.


BIOLOGISCHE PRODUCTEN
Biologische producten zijn te herkennen aan het ekokeurmerk. Ze worden geteeld zonder kunstmest en chemische bestrijdingsmiddelen en bevatten geen chemische geur-, kleur- en smaakstoffen en conserveermiddelen. Bij de landbouw en veeteelt wordt gewerkt met zorg voor het milieu en dierenwelzijn en met gevoel voor de seizoenen. Met kopen van deze voedingsmiddelen steunt u het goede werk van deze boeren. Bekende biologische merken zijn Ekoland, Fertilia en MolenAartje. Biologische producten worden gecontroleerd door Skal


BIOLOGISCH DYNAMISCHE PRODUCTEN
Zie Antroposofie.