Bij een blaastonsteking betreft het meestal de bacterie Escherisia Coli die via de plasbuis omhoog 'gekropen' is naar de blaas. Bij een goede weerstand worden deze bacteriën afgebroken. Als de weerstand niet goed is ontstaat een blaasontsteking met de bekende klachten als veel plassen, irritatie en/of pijn bij het plassen. De huisarts kan de urine onderzoeken op deze infectie. Meestal wordt anti-biotica voorgeschreven.

Bij gevoelige mensen heeft anti-biotica, zeker bij terugkerende kuren, een weerslag op de algemene gezondheid, de eigen weerstand en de gezonde flora.

 De eigen weerstand verbeteren vermindert de infectiegevoeligheid. Bepaalde voedingsmiddelen, diverse soorten kruidenthee, verwarmende adviezen, antroposofische medicatie en bepaalde voedingssupplementen zijn bij een blaasontsteking effectief. Zeker als deze direct bij de eerste symptomen worden ingezet.

Maar welk cranberrysupplement en welke kruidenthee is voor wie geschikt??

Een individueel advies kan ik als diëtist en kruidendeskundige voor U uitwerken. En welke probiotica kunt u het beste gebruiken tijdens/na antibiotica?